Cimnastik Kuralları Nelerdir?

0
129

19.Yüzyıldan beri dünya çağdaş sporları arasında yerini almayı başarmış önemli bir branşlardan biri olan cimnastik ile vücudunuzu geliştirmeyi başarabilirsiniz. Çok erken yaşlarda başlanabildiği için pek çok diğer spor dallarının arasında öncü olarak görülebilir. Özellikle üç yaş itibari ile bu branşla tanışan çocuklar herhangi bir başka alanı seçtiklerinde de cimnastiğin kattığı faydaları görebilmektedirler. Vücudun düzenli hareketler ile fizik yapısını geliştirebilen oldukça estetik bir spordur.

Dünyanın pek çok yerinde hem sağlık açısından hem de fiziksel gelişim için ebeveynlerin çocukları için tercih ettiği öncelikli sporlardan biridir. Bu spor ile erken yaşlarda tanışan insanların diğer bireylere göre daha estetik bir görüntüye ve sağlıklı vücuda sahip olduğu bilinmektedir. Aileler açısından en çok sorulan sorulardan biri de cimnastik kuralları nelerdir oluyor genellikle. Her branşta olduğu gibi tabi ki cimnastiğin de belirli kuralları vardır.

Cimnastik Türleri

Cimnastik aletli ve aletsiz olarak iki alana ayrılmaktadır. Bunun yanı sıra aletsiz olarak yapılan cimnastik için artistik ya da sanatsal cimnastik de denmektedir. Bu iki alan için de aynı kurallar geçerli olsa da bazı noktalarda farklı kurallar bulunmaktadır. Her branşta olduğu gibi uyulması gereken kurallar olduğu bilinmektedir. Cimnastik kuralları içerisinde kadın ve erkek ayrımı yoktur. Genel olarak cimnastik kapalı spor salonlarında yapılmaktadır. Vücudun artistik ve ritmik hareketleri eşliğinde oluşmaktadır.

Aletli olarak kabul edilen cimnastik de beş çeşit alet kullanılmaktadır. Bunlar barfiks, halka, atlama beygiri, kulplu beygir ve paralel bardır. Aletsiz olarak geçen alanda ise genellikle halı ya da minder serili zemin üzerinde koordine bir şekilde sergilenen hareketler görürüz. Ritmik olarak geçen aletli cimnastiğin bir diğer alanında ise genellikle kurdele, ip ya da çember gibi malzemeler görürüz.

Cimnastik Kuralları Nedir?

Dans ve müziğin iç içe geçerek vücudun kendi ritmi içerisinde denge, kas ve koordinasyon ile birlikte güç gösterisi olarak görülen bir branştır. Erken yaşlarda başlanıldığında vücudun gelişimine büyük katkı sağlayabilen bu spor dalının diğer pek çok branşta olduğu gibi kendi içerisinde belli kuralları mevuttur. Bu nedenle cimanstik kuralları nedir sorusu bu spora başlayacak çocukların aileleri için önemli bir konudur.

Aletli olarak geçen alanda erkekler altı alet ile çalışırken kadınlar beş alet ile çalışmaktadır. Eğer kadın ya da erkek herhangi bir yarışmaya katılacaksa yarışmadan önce ölçüm yapılması gerekmektedir. Bunların dışında çok fazla kuralı olan bir spor branşı değildir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here